Mohácson is beindult a Nyitott Bíróság program 2019/2020

2019. szeptember 13-án, pénteken tervezte meg a most indult tanév Nyitott Bíróság programját  dr. Sámik Beáta kapcsolattartó és Károlyné Bock Ildikó elnöki irodavezető a Mohácsi Járásbíróság épületében, a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium és a Pécsi Szakképzési Centrum Radnóti Miklós Szakképző Iskola kapcsolattartóival, valamint a Mohácsi Rendőrkapitányság Hivatalvezetőjével tartott egyeztető megbeszélésen. A programok megvalósításában az AM DASzK Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Szakgimnáziuma Szakközépiskolája Villány is részt vesz.

Az idei program 2019. szeptember 27. napján indul, a bírósági szervezetrendszer bemutatását célzó nyitó előadással, rendhagyó módon a Mohácsi Járásbíróság épületében.

Ezt követi az év során az ügyészség, rendőrség és a vízi rendészet bemutatkozása.

A PTE jogi karának részvételével pályaorientációs előadás; interaktív, figyelemfelhívó filmvetítés, majd áldozatvédelem, tanúvédelem, cyber bűnözés és munkajogi témájú színes előadások tarkítják a programokat.

A diákok számára továbbra is nyitva áll egyes tárgyalások és a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet látogatásának lehetősége.

                                                                 Pécsi Törvényszék                                                                       Sajtó és Kommunikációs Csoport

                                                             sajto@pecsit.birosag.hu