Közérdeklődésre számot tartó ügyek

A Pécsi Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, a  2021. január 1-től 2021.  március 5-ig tartó időszakban kitűzött, közérdeklődésre számot tartó ügyek jegyzéke.

A koronavírus-járvány elleni védekezés során a járványügyi veszélyhelyzet idején a Pécsi Törvényszék és az illetékességi területén működő járásbíróságok épületébe ügyfélnek belépni csak indokolt esetben, eljárási cselekményen való részvétel, kérelem, indítvány előterjesztése, iratbetekintés, ügyfélsegítőn való részvétel céljából lehet, amelyet követően köteles az épületet azonnal elhagyni. Egyebekben az elnöki-, a kezelő és a tájékoztató irodákban a személyes ügyfélfogadás szünetel.

Az épületbe kizárólag az alábbi óvintézkedések megtartása mellett lehet belépni, valamint bent tartózkodni:

saját tulajdonú, a szájat és az orrot eltakaró maszk használata – a bíróság épületébe lépve és azt követően valamennyi helyiségében – kötelező.

az épületbe történő belépéskor általános testhőmérséklet-mérés történik Amennyiben a mért érték 37,8 foknál magasabb, az épületbe NEM lehet belépni; (A mérést végző személy a mért értékkel kapcsolatban adatrögzítést nem végez, adatkezelés nem történik.)

az általános testhőmérséklet-mérést követően, köteles a kihelyezett kézfertőtlenítőt használni és kézfertőtlenítést végezni;

az épületbe történő belépéskor szóban nyilatkoznia kell, hogy Önre vagy Önnel együtt élő személyre vonatkozóan hatósági karantént elrendeltek-e; valamint arról, hogy a megelőző 10 napban találkozott-e fertőzött vagy vele érintkező személlyel;

az eljárási cselekményre érkező ügyfél esetében az eljáró bíró az épületbe belépést szabályozó intézkedésben előírtak szerint is megvizsgálja, hogy az adott eljárási cselekmény a járványügyi szabályokra tekintettel megtartható-e;

A bíróság által foganatosított nyilvános eljárási cselekményen hallgatóságként megjelenni kívánó személyek, ide értve a sajtó képviselőit is, a 14/2002. (VIII.1.) IM rendelet 7. § (1) bekezdése szerint szóban kérelmet, vagy indítványt előterjesztő ügyfelek, az iratbetekintési jogosultsággal rendelkező személyek a bíróság épületébe kizárólag előzetes regisztrációt követően léphetnek be. Előzetes regisztráció lehetőség szerint legkésőbb az eljárási cselekmény, illetve ügyintézés időpontját megelőző 24 óránál korábbi időpontban terjeszthető elő a bíróság ügyszak szerinti kezelőirodájában telefonon, vagy elektronikus úton; vagy a sajtótitkároknál /dr. Dezső Lili  (tel: +36/30-541-6666, DezsoL@birosag.hu) -vagy Tóth Edit (tel.:+36/30-383-8439, TothEdit2@birosag.hu / lehet.

Lehetősége van tájékoztatást kérni távközlési eszközön, illetve elektronikus rendszeren keresztül.

A Pécsi Törvényszék elnökének – részletes - szabályzata a bírósági épületekbe történő belépés és az épületekben tartózkodás szabályairól a járványügyi veszélyhelyzet idején  ide kattintva érhető el.

 

CsatolmányMéret
99.45 KB
63.99 KB
70.36 KB
46.03 KB
71.36 KB
63.99 KB
60.02 KB
60.56 KB
76.05 KB
74.53 KB