Közérdeklődésre számot tartó ügyek

A Pécsi Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, a  2021. január 1-től 2021.  október 29-ig tartó időszakban kitűzött, közérdeklődésre számot tartó ügyek jegyzéke.

A bírósági épületekbe történő belépés hatályos szabályai:

Az épületbe kizárólag az alábbi óvintézkedések megtartása mellett lehet belépni, valamint bent tartózkodni:

 • Az épületbe történő belépéskor szóban nyilatkoznia kell, hogy Önre vagy Önnel együtt élő személyre vonatkozóan hatósági karantént elrendeltek-e.
 • Az eljárási cselekményre érkező ügyfél esetében az eljáró bíró az épületbe belépést szabályozó intézkedésben előírtak szerint is megvizsgálja, hogy az adott eljárási cselekmény a járványügyi szabályokra tekintettel megtartható-e.
 • A Pécsi Törvényszék és az illetékességi területén működő járásbíróságok épületeiben a szájat és orrot eltakaró maszk viselése NEM kötelező.
 • A bíróság épületében maszkot bárki jogosult használni és a maszk használat senki számára nem tiltható meg.
 • A maszkot használó személy - kizárólag az azonosítás céljából és annak idejére- a bíróság dolgozója vagy a bíróság biztonsági személyzete felszólítására köteles az arcát eltakaró maszkot időlegesen eltávolítani.
 • A kezelőirodákba és a tárgyalótermekbe történő belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.

Felhívom a figyelmét, hogy

 • a Pécsi Törvényszéken és az illetékességi területén a bírósági épületekben működő elnöki-, a kezelő és a tájékoztató irodákban a személyes ügyfélfogadás, továbbá ügyfélsegítő a járványügyi szabályok betartásával és előzetes regisztráció alkalmazásával tartható
 • az ügyfélsegítőn, valamint a bíróság által foganatosított nyilvános eljárási cselekményen hallgatóságként megjelenni kívánó személyek, ide értve a sajtó képviselőit is, a bíróság épületébe kizárólag előzetes regisztrációt követően léphetnek be. Előzetes regisztráció lehetőség szerint legkésőbb az eljárási cselekmény, illetve ügyintézés időpontját megelőző 24 óránál korábbi időpontban terjeszthető elő a bíróság ügyszak szerinti kezelőirodájában telefonon, vagy elektronikus úton;
 • lehetősége van tájékoztatást kérni távközlési eszközön, illetve elektronikus rendszeren keresztül;
 • iratok benyújtása postai úton, valamint az épület előtt elhelyezett gyűjtőládákban való elhelyezéssel is történhet;
 • ha Ön vagy az Ön közvetlen környezetében bárki koronavírussal fertőzött, vagy felmerült annak a lehetősége, hogy megfertőződhetett, akkor a bíróság idézésére se jelenjen meg, hanem – az idézésen feltüntetett ügyszámra hivatkozással – a távolmaradását kimentő igazolási kérelmet terjesszen elő, előadva, hogy mi volt a megjelenésének az akadálya és amennyiben rendelkezésére áll, a járványügyi hatóság határozatának csatolásával.

 

A Pécsi Törvényszék elnökének részletes szabályzata ide kattintva olvasható.

CsatolmányMéret
87.14 KB
100.69 KB
47.21 KB
62.1 KB
63.05 KB
92.44 KB
64.94 KB
54.94 KB
44.68 KB
62.64 KB
88.11 KB
70.74 KB
75.89 KB
74.83 KB
111.52 KB
80.76 KB
99.45 KB
63.99 KB
70.36 KB
46.03 KB
71.36 KB
63.99 KB
60.02 KB
60.56 KB
76.05 KB