Közérdeklődésre számot tartó ügyek

A Pécsi Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, a  2022. január 17-től 2022.  január 21-ig tartó időszakban kitűzött, közérdeklődésre számot tartó ügyek jegyzéke.

A bírósági épületekbe történő belépés hatályos szabályai:

Az épületbe kizárólag az alábbi óvintézkedések megtartása mellett lehet belépni, valamint bent tartózkodni:

  • Az épületbe történő belépéskor szóban nyilatkoznia kell, hogy Önre vagy Önnel együtt élő személyre vonatkozóan hatósági karantént elrendeltek-e.
  • Az eljárási cselekményre érkező ügyfél esetében az eljáró bíró az épületbe belépést szabályozó intézkedésben előírtak szerint is megvizsgálja, hogy az adott eljárási cselekmény a járványügyi szabályokra tekintettel megtartható-e.
  • A Pécsi Törvényszék és az illetékességi területén működő járásbíróságok épületeibe történő belépéskor és az ott tartózkodás ideje alatt mindenki köteles orvosi maszkot vagy munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
  • Tárgyalótermi protokoll: Az eljárási cselekmény időtartama alatt a szájat és orrot eltakaró maszk (orvosi maszk vagy munkavédelmi maszk vagy textil, illetve más anyagból készült maszk) használata minden résztvevő számára kötelező.  A tanács elnöke – szükség esetén - a szájat és orrot eltakaró maszk levételét rendelheti el a személyazonosság megállapítása céljából, kizárólag a szükséges időtartamra.
  • A kezelőirodákba és a tárgyalótermekbe történő belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.

Figyelem:

  • a Pécsi Törvényszéken és az illetékességi területén a bírósági épületekben működő elnöki-, a kezelő és a tájékoztató irodákban a személyes ügyfélfogadás, továbbá ügyfélsegítő a járványügyi szabályok betartásával és előzetes regisztráció alkalmazásával tartható
  • az ügyfélsegítőn, valamint a bíróság által foganatosított nyilvános eljárási cselekményen hallgatóságként megjelenni kívánó személyek, ide értve a sajtó képviselőit is, a bíróság épületébe kizárólag előzetes regisztrációt követően léphetnek be. Előzetes regisztráció lehetőség szerint legkésőbb az eljárási cselekmény, illetve ügyintézés időpontját megelőző 24 óránál korábbi időpontban terjeszthető elő a bíróság ügyszak szerinti kezelőirodájában telefonon, vagy elektronikus úton, a sajtó képviselői részére dr.Dezső Lili (DezsoL@birosag.hu, +36 30 541 6666) és Tóth Edit (TothEdit2@birosag.hu, +36 30 383 8439) sajtótitkároknál is;
  • lehetősége van tájékoztatást kérni távközlési eszközön, illetve elektronikus rendszeren keresztül;
  • iratok benyújtása postai úton, valamint az épület előtt elhelyezett gyűjtőládákban való elhelyezéssel is történhet;
  • ha Ön vagy az Ön közvetlen környezetében bárki koronavírussal fertőzött, vagy felmerült annak a lehetősége, hogy megfertőződhetett, akkor a bíróság idézésére se jelenjen meg, hanem – az idézésen feltüntetett ügyszámra hivatkozással – a távolmaradását kimentő igazolási kérelmet terjesszen elő, előadva, hogy mi volt a megjelenésének az akadálya és amennyiben rendelkezésére áll, a járványügyi hatóság határozatának csatolásával.

A Pécsi Törvényszék elnökének részletes szabályzata ide kattintva olvasható.

CsatolmányMéret
116.44 KB